По източното крайбрежие на Англия домовете на хората се срутват с

...
По източното крайбрежие на Англия домовете на хората се срутват с
Коментари Харесай

Обединеното кралство се бори с щетите от ерозия на почвата

По източното крайбрежие на Англия домовете на хората се срутват с ускоряващи се и тревожни темпове.

" Трябваше да се изкачваш и спускаш по дюните два или три пъти, с цел да стигнеш до морето от тук. А в този момент сме единствено на няколко метра... ", споделя Ивон Симпкинс, локален гражданин.

Увеличаването на бурните талази, засилени от все по-непостоянните метеорологични модели, опустошават пясъчните скали по този крайбрежен сектор. Метри земя неотдавна се спуснаха от ръба. Местният съвет-сега е подготвен да демонтира неотдавна изоставените домове, които са най-близо до скалата на това крайморско селце.

„ Това е нечия алея и доскоро е водила до път, който свързваше домовете по този плаж. Но в този момент този път е на плажа. Тези домове са единствено на метри от същата орис. А локалните хора споделят, че ерозията на крайбрежията форсира процеса ", предава Лука Ханрахан от Euronews.

" Това е смяната на климата. Тя ще раздра освен тази нация, само че и доста други, и тези, които са в положение да оцелеят, ще бъдат тези, които са организирали за нея в този момент ”, счита Малкълм Кърби, локален гражданин.

Експертите по ерозия на крайбрежията предизвестяват, че властите и гражданите трябва да се приготвят за идните провокации.

Според доктор Софи Дей, специалист по брегова ерозия, университет на Източна Англия: " С течение на времето тези стихии ще имат по-голямо влияние, ще бъдат по-екстремни. Трябва да бъдем готови за това и да подготвим общностите, с цел да могат да бъдат устойчиви и да устоят на този тип събития ".

Крайбрежните общности в Европа са изправени пред нестабилно бъдеще. Изменението на климата форсира ерозията.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР